Recollida de firmes i Boikot acadèmic a Israel



Ha arribat el moment: signa per acabar amb la complicitat de les universitats amb l’apartheid d’Israel

Després de la històrica resolució del Consell de Govern de la Universitat de Johannesburg tallant les seves relacions amb la universitat Israeliana Ben Gurion (veure notícia aquí), ha arribat el moment de recolzar la campanya internacional pel Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel. Una campanya que, inspirada en la lluita contra l’apartheid sud-africà, demana la suspensió temporal de les relacions acadèmiques amb l’estat d’Israel mentre aquest no compleixi amb el dret internacional i les resolucions de Nacions Unides i ha rebut el suport de destacats activistes com el premi Nobel de la pau Desmond Tutu, d’organitzacions jueves com Jewish Voice for Peace i d’un nombre creixent d’acadèmics israelians.

Per aquest motiu la CUNCAP i la recentment creada Plataforma para el Boicot Académico a Israel (PBAI) et demanen que recolzis aquesta campanya amb la teva signatura i reenviïs aquesta informació als teus coneguts de l’àmbit universitari. Estem recollint la signatura de professors/investigadors, PAS, estudiants i sindicats (d’estudiants, PAS, etc.) de tot l’estat espanyol.

Per llegir el manifest i signar clica aquí:

Aquí trobaràs més informació sobre la PBAI i sobre la campanya

Etiquetes de comentaris: ,


El 2 d'Abril Flashmob contra les bales de goma



El dissabte 2 d’abril l’associació “STOP Bales de Goma” convoca un flashmob/acte simbòlic a la Plaça Sant Jaume per demanar l’abolició dels projectils de goma utilitzats per la policia autonòmica catalana.

La convocatòria està prevista a les 11:30h, i als participants se’ls demana només de portar una samarreta blanca.

L’objectiu és escriure la paraula S T O P al centre de la plaça amb 100 persones assegudes a terra i una bena a l’ull tacada de vermell, en solidaritat amb els ciutadans que han sofert danys greus en exercir els seus drets a manifestar-se i circular per la via pública.

Escrivim S T O P a aquestes armes i S T O P a la por a manifestar-se de forma democràtica.

Uniu-vos a aquesta iniciativa per demanar l’ abolició de les armes d’impacte utilitzades per la policia en les manifestacions!

Per la bona organització de l’ acte es demanaria d’escriure un mail confirmant l’assistència, sigui de persones individuals o de grups, al mail: flashmob@stopbalesdegoma.org

Us demanem que en feu la màxima difusió!
Descarrega el PDF | Facebook


Postgrau: Anàlisi econòmica i Filosòfico-política del capitalisme contemporani



Eines per a l'anàlisi dels principals problemes polítics, econòmics i socials del nostre temps.

Directors: Antoni Domènech i Daniel Raventós
Coordinador: Luis Juberías

Organitza: Sin Permiso i Fundació Pere Ardiaca


Més Informació Aquí

Més informació en d'altres idiomes Aquí

Tipus de curs: Diploma de postgrau de la UB
Nombre d’anys acadèmics: 1
Curs acadèmic d’inici de docència: 2011
Nombre de crèdits: 15
Import de la matrícula: 650 €
Entitat Gestora: Fundació Pere Ardiaca
Portal de l'Àngel 42 2n A 
08002 Barcelona
 Espanya

Correu electrònic: fpereardiaca@fpereardiaca.org
Web: http://www.fpereardiaca.org
Telèfon: 935 114 458
FAX: 933 184 940

Centre responsable: Facultat d’Economia i Empresa de la UB
Modalitat de Docència: Presencial
Període de preinscripció: 1/6/2011-11/10/2011
Data inici de la docència: 15/10/2011
Data final de la docència: 01/06/2012
Lloc de realització: Ateneu Roig (C/Ciudad Real 25 de Barcelona)
Horari habitual: dilluns i dimecres de 18.30 a 21.40

Adreçat a i/o requisits d’accés: Persones llicenciades, diplomades, professionals de l’administració i altres persones amb experiència en el món associatiu, sindical o polític interessades a aprofundir des d’una visió interdisciplinarària en els problemes econòmics, socials, polítics i culturals dels nostres temps.

Etiquetes de comentaris: , , ,


CONCURS: Fem córrer la Lipdub de Gràcia!



CONCURS: Fem córrer la Lipdub de Gràcia!

Volem que ens ajudis a fer difusió de la LipDup entre els teus amics i amigues, pares, àvies, germans, cosines, companys i companyes, parella, amant, amistats del facebook i del twitter!

Com a agraïment tenim un parell de premis per als millors propagandistes de la lipdub.


EL REPTE:

Pensar una o més frases que animin a anar a la lipdub i posar-les al teu facebook i al twitter. Poden ser frases originals, divertides, estranyes, provocatives, poesia, prosa… tot és benvingut.

Al facebook les frases hauran de contenir la paraula @LipdubGracia per tal que les poguem veure desde la pàgina de la Lipdub al facebook.

Al twitter les frases hauran de contenir la paraula (hashtag) #lipdubGracia per tal que les puguem veure filtrant per paraula.


GUANYADORS/ES:

Facebook: el guanyador/a del facebook serà aquell/a que tingui més "m'agrada" dels amics a una de les seves frases sobre la @lipdubGràcia

Twitter: el guanyador/a del twitter serà aquell/a que tingui el tweet sobre la #libdubGracia més retweetejat (la piulada més repiulada)


PREMIS:

Hi ha premis per al primer i segon de twitter, i per al primer i segon de facebook.
Primers premis: el disc d'en Joan Colomo signat per ell i un ticket per a la calçotada del diumenge 3 d'abril a les 13h
Segons premis: un ticket per a la calçotada.

- Els premis es faran públics a twitter i facebook dissabte 2 d'abril -


Poseu-hi imaginació! Molta sort!

II Jornades Sobre Mitjans de Comunicació i Manipulació Social



L'Associació Cultural PHAROS organitza les II Jornades Sobre Mitjans de Comunicació i Manipulació Social a l'Ateneu Roig de la Vila de Gràcia els propers 12, 13 i 19 de març de 10.00h a 14.00h.

Les Jornades consistiran en un Taller de Creació Periodística sota l'objectiu d'ensenyar les eines bàsiques per poder produir un reportatge periodístic de qualitat. A més, es realitzarà una taula rodona on plegades podrem debatre i discutir sobre les diferents opinions que es generin arran de les Jornades.

Inscripcions a: libelularoja@gmail.com
SUBSTITUIRPELCOSDELARTICLE

Jornades d’Inflexió: “REAPROPIEM-NOS DE LES NOSTRES VIDES”



Dissabte, 19 de març de 2011
Centre Cívic Can Felipa (c/Pallars, 277)

Des de fa uns mesos, un grup de persones de diversa procedència, amb ànim de contribuir (modestament), a generar una hegemonia cultural i ideològica de l'esquerra social vam posar en marxa el col·lectiu Inflexió. D'aleshores ençà s'han dut a terme accions de protesta, s'ha presentat una denúncia contra els especuladors financers, i s'ha fomentat el debat i la reflexió orientada a l'acció, i hem procurat connectar-nos i ajudar a connectar totes aquelles experiències que estan en sintonia amb la necessitat de que l'esquerra social i política reprengui la iniciativa.

Ara, sense que suposi un punt culminant sinó més aviat el pas necessari per emprendre amb més embranzida i ambició el projecte, i en un moment en què creiem que resulta molt necessari fer-ho, et convidem a unes jornades de debat orientat a l'acció, que organitza pel proper dissabte 19 de març el col·lectiu Inflexió, al Centre Cívic Can Felipa (c/Pallars, 277 - Metro L4 Poblenou), a partir de les 9.30h del matí, i durant tot el dia, sota el lema "Reapropiem-nos de les nostres vides!"


Si t'interessa assistir a una o diverses de les sessions, pots insciure-t'hi fent clic aquí, on també podràs veure el programa previst i els ponents confirmats. També pots venir si no t'has inscrit, és clar, però saber quanta gent serem ajuda a que tot estigui millor organitzat.




09.30h. Anòxia. El capitalisme s’imposa a la democràcia. David Casassas i Toni Comín (Inflexió)

Una societat justa -és a dir, capaç de satisfer de manera suficient els ideals de llibertat, d’igualtat i de fraternitat- no és possible en el marc d’una economia capitalista: aquesta ha estat una de les intuïcions centrals del pensament d’esquerres des dels seus orígens. Sabem, però, que el segle XX es va clausurar amb la convicció hegemònica que el capitalisme era l’única opció disponible per organitzar l’economia de qualsevol societat del planeta. Avui, de fet, ja no és la democràcia la que domestica el capitalisme, sinó el capitalisme el que controla la democràcia. En aquest context, com es fonamenta des de l’esquerra la convicció que hi ha una incompatibilitat (difícilment superable) entre capitalisme i justícia social? A partir d’aquí, els ciutadans ens podem donar dret a imaginar i a construir alternatives?

12.00h. Reapropiem-nos de les nostres vides. Pràctiques i idees en clau emancipadora

Efectivament, podem i volem imaginar i construir alternatives. Proposem conèixer i debatre algunes pràctiques i idees en clau emancipadora. El que segueix no pretén ser un allistat exhaustiu, i evidentment no esgota els temes sobre els que ens agradaria parlar. Per això seguirem organitzant debats sobre el temes que no han tingut cabuda en aquestes primeres jornades, sempre orientats a la construcció d’alternatives.

1. Democràcia Econòmica (Elvira Durán –Associació Projecte Democràcia Econòmica)
2. Democràcia en el treball (Ana Arisa – Cooperativa Entorn/ Chakir el Homrani – UGT)
3. Banca Ètica (Jordi Marí – Finançament Ètic i Solidari)
4. Habitatge (Gerardo Pisarello – Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals)
5. Renda Bàsica (Daniel Raventós – Xarxa Renda Bàsica)
6. Fiscalitat justa (Òscar Mateos – Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària)
7. Control col·lectiu dels mercats financers (Antonio Fuertes – ATTAC Acordem)

14.30h. Pausa per dinar

16.00h. Debat sobre Pràctiques i idees en clau emancipadora

17.00h. Desertar i construir. Estratègies per superar l’ordre actual. Ferran Pedret (Inflexió)

Sabem que hi ha idees i experiències en clau emancipadora. És possible, però, dotar-les de coherència i direcció per avançar en la superació de l’ordre actual? Si certament és possible, com probablement compartim, també és cert que les estratègies assajades no han assolit aquest objectiu. Amb les aportacions dels participants, volem esbossar estratègies per desbordar la realitat.

20.00h. Festa per una inflexió (inclou sopar)

La inscripció és gratuïta.
Tiquets opcionals: Dinar (12€), Sopar+festa (14€), Festa (5€). S’abonaran in situ
Com arribar-hi: Metro L4-Poblenou, Trambesòs - Pere IV, Busos 36, 40, 42, 91, 141, N8 i N11, Bicing.

Etiquetes de comentaris: ,


L'Ateneu Roig exemple de bones pràctiques pel Congrés d'Associacions de Barcelona



L'Ateneu Roig escollida com a exemple de bones pràctiques pel Congrés d'Associacions de Barcelona

BONES PRÀCTIQUES

ATENEU ROIG: AUTOSOSTENIBILITAT + AUTOGESTIÓ

Comença amb valentia un nou espai de transformació social i cultural a Gràcia

A principis de 2010 unes 50 persones del món associatiu van decidir fer un aval personal i demanar un crèdit a Coop57, una cooperativa de serveis financers i ètics, per posar en marxa un espai autogestionat i de creació cultural que respongués a valors progressistes i d'esquerres, l'Ateneu Roig.

Amb el crèdit a la mà, l'Associació Cultural Roig, impulsora del projecte, va arribar a un acord amb el propietari d'una antiga fàbrica de palmes situada al barri de Gràcia per llogar el local del carrer Ciudad Real, 25, amb opció a compra.

La rehabilitació de l'espai va durar uns cinc mesos. Una cinquantena de persones es va ocupar de la reparació i adequació del local de forma voluntària. Durant aquest temps de treball intens es van gestar molts dels projectes que s'engegaren el passat setembre, amb l'obertura de portes de l'Ateneu Roig: la sala d'estudis, la cooperativa de consum Verdures Roges, el Grup de Cinema Roig, la revista d'Un Roig Encès, el cicle de conferències, els espectacles infantils, tallers diversos, entre d'altres. En els propers mesos començarà a funcionar també Ràdio Roig, un projecte de ràdio cultural i comunitària per Internet.

L'Ateneu no només proposa activitats, de fet, molts dels projectes que hi tenen lloc estan organitzats per altres associacions i grups a qui dóna cabuda. Per estar a l'Ateneu, les iniciatives externes han de complir dos requisits: respondre a l'esperit transformador del projecte i ser autosostenibles.

En pocs mesos d'activitat, l'Ateneu Roig s'ha convertit en un espai de trobada i de treball en xarxa per a altres associacions i ha traspassat els murs del seu local per participar d'altres iniciatives culturals existents al barri. En aquest temps, ja ha vist passar més de 300 persones per les seves diferents activitats i l'Associació Cultural Roig ha duplicat el nombre de socis. Unes xifres que ajuden a pagar el crèdit mes a mes, i mantenir les dues persones contractades a mitja jornada que gestionen el dia a dia del centre. Diverses comissions de treball i una Junta que es reuneix cada mes i mig decideixen la resta d'aspectes de gestió de l'espai.

La fàbrica de palmes es pinta de roig per donar vida a un nou projecte cultural valent i decidit.

Notes:

A mitjans de febrer del 2011 neix el segon Ateneu Roig a Badalona.

L'Ateneu Roig participa al 2n Congrés d'Associacions de Barcelona organitzant els debats del districte de Gràcia juntament amb Lluïsos de Gràcia.



Fitxa:

Entitat: Associació Cultural Roig

Paraules clau: democràcia, cultura popular, participació, compromís, autogestió, treball en xarxa, autosostenibilitat

Enllaços: www.roigcultura.cat


Més informació:
Butlletí del Congrés d'Associacions de Barcelona

Etiquetes de comentaris: , ,